احتمالاً جمله “آشپزخانه قلب خانه است” را شما نیز بارها شنیدهاید، اما چرا چنین جملهای رایج شده است؟! آشپزخانه در واقع مهمترین قسمت هر خانهای است، زیرا در آن وعدههای غذایی را آماده و سرو میکنیم، میزبان مهمانها هستیم و موارد بسیار دیگری که باعث شده آشپزخانه به مکانی چندمنظوره در هر خانهای تبدیل شود. بنابراین رعایت اصول نورپردازی در آشپزخانه برای پوشش نیاز تمامی کاربردهای مختلف آن اهمیت ویژهای دارد.
کدام قسمت آشپزخانه به نور بیشتری نیاز دارد؟
در کدام قسمت آشپزخانه غذا درست میکنید؟ اولین گام برای نورپردازی اصولی آشپزخانه پاسخ به این سوال است. پاسخ این سوال به شما نشان میدهد که در کدامین قسمتهای آشپزخانه نیاز به نوری متمرکز، شدت روشنایی بیشتر و چراغی با فاصله کمتر دارید.
برای افزایش جذابیت بصری محیط از چراغهای تزئینی (accent lighting) مانند لوستر و آویز و در انتها برای بهبود حس کلی فضا و روشنایی یکسان از انواع چراغهای سقفی و پنلها در اطراف اجاق گاز و کانتر بهتر است که استفاده شود. پس از پایان نصب تجهیزات نورپردازی از دیمر، کنترلر و کلید برای کنترل و تنظیم مقدار و نوع نور در ساعتهای مختلف شبانه روز میتوان استفاده کرد.
نورپردازی در آشپزخانه به سه روش انجام می شود
1-به صورت کاربردی :
شما باید برای نورپردازی در آشپزخانه خود به صورت کاربردی به دنبال مکان هایی در آشپزخانه خود باشید که بیشترین استفاده را از آنها دارید. مکان هایی مانند کابینت ها، سینک ظرفشویی، کانتر آشپزخانه، کشوها و … از جمله مکان هایی هستند که روزانه شما از آنها استفاده زیادی می کنید. و می توانید در این قسمت های نورپردازی زیبایی به وجود آورید. برخی از این قسمت ها مانند کابینت ها می تواند چراغ هایی نصب شده در بالای درب داشته باشد. همچنین بسیاری از طراحان برای اینکه به راحتی بتوان داخل کشو را مخصوصا در شب مشاهده کرد چراغی را در انتهای آن تعبیه می کنند که با باز و بسته کردن درب این چراغ خاموش و روشن می شود.
یکی از مهمترین قسمت های آشپزخانه که استفاده زیادی از آن می شود کانتر آشپزخانه می باشد . شما می توانید برای نورپردازی این قسمت چراغ ها را دقیقا زیر کابینت های دیواریتان قرار دهید. قسمت جزیره آشپزخانه یکی دیگر از قسمت های آشپزخانه می باشد که شما غذاهای خود را در این قسمت آماده می کنید. شما باید در این قسمت از چراغ ها آویز تزئینی استفاده کنید که زیبایی آشپزخانه را بیشتر کند.
2-به صورت دکوراتیو
برای اینکه معماری آشپزخانه شما بیشتر به چشم آید می توانید از نورپردازی در آشپزخانه به روش دکوراتیو استفاده کنید. باید دقت داشته باشید که میزان نورپردازی به روش دکوراتیو باید سه برابر نورپردازی عمومی باشد. اگر شما در آشپزخانه خود قسمتی را دارید که می خواهید توجه بیشتری را جلب کنید باید میزان نورپردازی آن را تا ۵ برابر بالاتر ببرید. یکی از آسان ترین راه های نورپردازی در آشپزخانه به صورت دکوراتیو روشنایی در اطراف آشپزخانه می باشد. شما زمانی که می خواهید از نورپردازی در اطراف آشپزخانه استفاده کنید باید کلید پریزهای چراغ های تعبیه شده را به صورت جداگانه در آشپزخانه نصب کنید. یکی دیگر از روش های نورپردازی به صورت دکوراتیو، استفاده از منبع روشنایی در بالای کابینت است.
3-به صورت عمومی
شما زمانی که نورپردازی دکوراتیو و کاربردی را انجام دادید باید به فکر نورپردازی عمومی باشید. اگر شما دو مرحله قبلی را به خوبی انجام داده باشید در این مرحله نیازی به نور زیاد ندارید چرا که تمامی چراغ های سقفی و لوسترها میزان نور مورد نیاز را به خوبی تامین می کنند. نورپردازی عمومی شامل نور کلی می باشد که باید در آشپزخانه وجود داشته باشد.